Current event

Tibetan Sand Mandala

Tibetan Sand Mandala

Tijdens de expositie Tibet Art Now 3.0 zal de Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu de komende zondagmiddagen een eigentijdse versie van de mandala maken. Toegang museum en expositie 5 euro.

Boodschap
De mandala vertegenwoordigt vrede en harmonie, niet alleen in het innerlijke zelf, maar ook in de wereld. Tegelijk zal deze mandala de verbinding van alle religieuze tradities verbeelden. In deze tijden van pandemie wil de kunstenaar de boodschap brengen van wereldwijde genezing door compassie en onderling respect.

Zandmandala
De zandmandala wordt gemaakt van gekleurd zand. Het ontwerp van deze mandala bestaat uit symmetrische bloembladen in verschillende kleuren. In deze bloembladen worden de wereldreligies met hun symbolen verwerkt. Samen vormen de bloembladen een lotusbloem als symbool van de liefde, het fundament voor alle religieuze tradities

Afsluiting
De afsluitingsceremonie van de zandmandala is op zondag 27 september en valt samen met de laatste dag van de Tibetan Art Now 3.0 tentoonstelling. Op deze dag zal de zandmandala worden vernietigd om de vergankelijkheid van alles in het leven te symboliseren.

Plan your visit

- Opening hours:   Wed to Sun 11:00 am - 5:00 pm

- Entrance fee + optional audiotour
adult: € 7,50
Students: € 5,00 *student card required

- You can pay cash or use your card in our museum

Closed on the following days: 27 April Kings day, 1e Eastern day, 1e Pinksterdag, Ascension Day, 25/26 - 31 December, 1 Januari

We thank you for visiting and we hope to welcome you in our wonderful museum.

Subscribe to our monthly newsletter

Subscribe to our monthly newsletter and stay updated

∗ I would like to receive emails from Museum of Contemporary Tibetan Art with updates and special offers of Museum of Contemporary Tibetan Art and its partners tailored to my interests. I can unsubscribe any time by clicking the unsubscribe link in the email.